Auto

Germanii îngroapă moştenirea motoarelor cu combustie şi vor să investească 60 mld. euro în următorii trei ani în maşini electrice

Germanii îngroapă moştenirea motoarelor cu combustie...

Autor: Alina Botezatu

03.03.2019, 12:07 26639

Producătorii germani de automobile vor să investească aproape 60 de miliarde de euro (68 de miliarde de dolari), în următorii trei ani, în maşini electrice şi automate, susţine preşedintele Asociaţiei Industriei auto din Germania (VDA), Bernhard Mattes, citat de site-ul agenţiei de ştiri Reuters.

„Vom investi peste 40 de miliarde de euro în mobilitate electrică, în următorii trei ani, şi alte 18 miliarde de euro în digitalizare şi în automobile conectate şi autonome”, a declarat Bernhard Mattes, sâmbătă, înaintea Salonului Auto Internaţional de la Geneva, care va avea loc între 7 martie şi 17 martie.

Gama de modele de automobile electrice produse în Germania se va tripla în următorii trei ani, ajungând la aproximativ 100 de modele, conform preşedintelui VDA.

„Rampa de lansare a mobilităţii electrice vine în Europa. Fără aceasta, obiectivele Uniunii Europene în materie de reducere a emisiilor de CO2 nu vor putea fi atinse până în 2030, a adăugat Mattes, care a făcut un apel pentru stabilirea unor condiţii adecvate de reglementare în Europa.

Infrastructura de alimentare pentru autovehiculele electrice trebuie extinsă, la fel şi stimulentele oferite cumpărătorilor de autoturisme electronice, a mai susţinut preşedintele VDA.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO