Auto

Ghosn: Vom face tot posibilul ca România şi uzina de la Mioveni să rămână cât mai competitive

Carlos Ghosn, preşedintele şi CEO al Alianţei Renault-Nissan

Carlos Ghosn, preşedintele şi CEO al Alianţei Renault-Nissan

Autor: Bogdan Alecu

16.09.2015, 13:26 542
Carlos Ghosn, preşedintele şi CEO al Alianţei Renault-Nissan consideră România a fi o ţară competitivă din punct de vedere economic în acest moment, în ciuda problemelor pe care aceasta le are cu infrastructura rutieră şI feroviară, necesară pentru a susţine exporturile.

“România este o ţară competitivă în momentul de faţă. Noi ne luptăm să o menţinem competitivă deoarece miză este mare pentru noi. Vom face totul pentru a ne asigura că furnizori noştri şi uzina din România rămân competitive. Este o uzină foarte mare pentru noi şI avem o prezenţă mare pe piaţă”, a spus Carlos Ghosn într-un interviu acordat în cadrul Salonului Auto de la Frankfurt.
 
Declaraţia sa vine în contextul în care grupul francez a demarat în acest an la Mioveni un proces de automatizare a uzinei şI are în plan creşterea nivelului de robotizare de la 5% anul trecut la 20% în următorii trei ani. Cei mai mulţi roboţi vor fi instalaţi în secţia de presaj, unde condiţiile de muncă sunt mai dure şi există un risc mai mare de producere a unor accidente.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO