Auto

Gigantul francez Renault îl demite pe Thierry Bollore, directorul general al companiei „cu efect imediat”

Gigantul francez Renault îl demite pe Thierry Bollore,...

Autor: Teona Tomoiaga

11.10.2019, 16:08 1296

Directorul general al Renault, Thierry Bollore, a fost demis de board-ul companiei, fără ca motivele acestei decizii să fie anunţate oficial, relatează The New York Times.

Consiliul de Administraţie al Renault Group a anunţat că „a decis să încheie mandatul domnului Thierry Bollore ca Chief Executive Officer al Renault SA şi preşedinte al Renault, cu efect imediat”, relatează sursa citată.

Consiliul de Administraţie a decis să o numească, de asemenea, cu efect imediat, pe Clotilde Delbos, directorul financiar al companiei, în poziţia de CEO pe o perioadă interimară, până se va încheia procesul de numire a unui nou director general.

Au mai fost numiţi Olivier Murguet şi Jose Vincente de los Mozos ca directori adjuncţi ai lui Clotilde Delbos.

Thierry Bollore a fost CEO-ul Renault din luna ianuarie, atunci când Jean-Dominique Senard a devenit preşedintele constructorului francez.

Clotilde Delbos s-a alăturat Renault în 2012, iar în 2016 a devenit directorul financiar al constructorului francez.

Consiliul de Administraţie al grupului auto francez Renault a fost convocat în regim de urgenţă pentru o reuniune, vineri dimineaţă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO