Auto

Group Renault România a selectat 70 de stagiari pentru a lucra pe platforma uzinei Dacia

Group Renault România a selectat 70 de stagiari pentru a lucra pe platforma uzinei Dacia

Autor: Bogdan Alecu

29.04.2011, 16:47 303

A şaptea ediţie programului de stagii organizat de GrupulRenault, a început în aprilie. Cei 70 de stagiari selectaţi dinpeste 400 studenţi care au aplicat pe siteul corporate alcompaniei, daciagroup.com în perioada septembrie - noiembrie 2010urmează cursuri ale facultăţilor cu specializări tehnice din cadrula 14 universităţi din ţară, la care s-a adăugat anul acesta şiUniversitatea Tehnică Moldova din Chişinău.

"Programul de Stagii 2011 Dacia Groupe Renault le oferăstudenţilor şansa de a se familiariza cu lumea complexă aautomobilului într-o companie internaţională modernă. Realizarealucrării de licenţă sub coordonarea colegilor din departamenteletehnice este doar unul dintre beneficiile acestui program", adeclarat Radu Mavrodin, Director Resurse Umane al Grupului Renaultîn România.

Stagiarii vor avea un tutore pe parcursul celor trei lunipetrecute în cadrul diverselor entităţi ale Grupului RenaultRomânia (Matriţe Dacia, Uzina Mecanica şi şasiuri Dacia, DirecţiaSisteme Informatice România, Direcţia Logistică Centrală Daciaetc). În perioada aprilie - iunie, stagiarii beneficiază de cazare,transport către locul unde îşi desfăşoară stagiul, masă de prânz,precum şi de o bursă lunară.

Stagiarii sunt potenţiali angajaţi ai companiei. FlorentinaBălescu a beneficiat de un stagiu la Dacia Groupe Renault, promoţia2009. "Experienţa stagiului mi-a creionat calităţile pe care estenecesar să le întrunească un inginer într-o companiemultinaţională. Mi-am terminat studiile în plină criză economică,astfel că nu întrezăream nicio posibilitate de angajare, însăexperienta stagiului şi realizările profesionale dobândite mi-audeschis apetitul către piaţa de automotive", a declarat fostastagiară, în prezent angajată a Grupului Renault pe funcţia deResponsabil Afacere PMP.

Un program similar se va desfăşura începând cu luna mai şi laRenault Technologie Roumanie, în cadrul căruia sunt aşteptaţi peste50 de stagiari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO