Auto

Grupul Continental vrea să recruteze 3.000 de noi ingineri în următorii doi ani

Grupul Continental vrea să recruteze 3.000 de noi...

Autor: Bogdan Alecu

26.03.2015, 14:37 4062

Grupul Continental va crea peste 1.000 de noi locuri de muncă în acest an şi între 2.500 şi 3.000 în următorii doi-trei ani, crescând numărul total al salariaţilor pe care compania germană îi are în România la aproape 18.000 de angajaţi.  „Punem un accent clar în continuare pe consolidarea echipei noastre de ingineri cu înaltă calificare şi motivaţi“, a declarat Christian von Albrichsfeld, directorul Continental România.

„În ultimii 15 ani, compania germană a investit peste 1 miliard de euro în România. Rezultatul acestui efort este remarcabil: am ţintit spre dezvoltarea profesională şi personală a angajaţilor noştri şi acum avem o echipă extraordinară de 15.000 de colegi. Am vrut să lucrăm cu echipamente de ultimă generaţie şi în clădiri moderne destinate producţiei şi centrelor de inginerie – iar acum le avem pe toate acestea. şi vom continua în acelaşi ritm, cu mândrie şi cu încredere“.

Continental are centre de inginerie în Timişoara, Sibiu, Iaşi şi Braşov şi unităţi de producţie în Braşov, Sibiu, Timişoara, Nădab şi Carei. Din cei 15.000 de angajaţi, aproape 8.000 lucrează în fabricile şi în centrul de inginerie din Timişoara, aproape 3.000 în fabrica şi centrul de inginerie din Sibiu, peste 2.000 în Carei şi alţi peste 2.000 în locaţiile Iaşi, Nădab şi Braşov.

„Cei 4.500 de ingineri dezvoltă soluţii software şi aplicaţii inovative pentru siguranţa pasagerilor, reducerea emisiilor de noxe, plăcerea şi confortul în timpul călătoriei. Anvelopele produse în România echipează o gamă largă de maşini, iar produsele ContiTech fabricate în România se regăsesc în transmisia motorului şi sistemul de ventilaţie şi al aerului condiţionat din maşină. Calitatea produselor noastre este prioritatea numărul unu şi suntem mândri de cele trei distincţii Q1 oferite de Ford în 2014 celor trei fabrici din Timişoara“, a precizat Christian von Albrichsfeld, directorul Continental România.

Toate cele 5 divizii Continental sunt reprezentate în România, astfel: Interior - Iaşi, Sibiu, Timişoara, Powertrain - Timişoara, Sibiu, Braşov şi Iaşi, Chassis&Safety - Sibiu, Timişoara şi Iaşi, Anvelope - Timişoara, ContiTech - Timişoara, Nădab şi Carei.

„Numărul angajaţilor Continental a crescut progresiv de când am început activitatea în România. Continuăm în această direcţie şi în 2015, urmând să angajăm încă 1.000 de persoane. Poziţiile deschise vizează tineri absolvenţi de facultate, precum şi persoane cu experienţă în domeniul automotive, pe care dorim să îi angajăm în centrele de inginerie şi în fabricile din România. Ne orientăm, de asemenea, şi spre posturile deschise în unităţile de producţie, iar un loc important îl ocupă absolvenţii şcolii profesionale duale, pe care noi o susţinem la nivel local“, a adăugat directorul naţional de resurse umane, Anica Stoica.

Ea a subliniat importanţa sistemului de învăţământ pe care Continental l-a iniţiat împreună cu alte companii germane în România: „şcoala profesională în sistem dual, axată pe studierea teoretică la şcoală a unei meserii şi pe practica din companii, este susţinută în locaţiile noastre din Timişoara, Braşov, Carei şi Sibiu. în perioada 2012-2014 Continental a sprijint 150 de elevi, prima generaţie fiind deja angajată. Elevii primesc burse speciale şi toată perioada de practică o petrec în fabricile Continental. Aici au desemnaţi mentori, care le îndrumă activitatea pe perioada celor 3 ani de pregătire“.

Continental dezvoltă tehnologii inteligente pentru mobilitatea oamenilor şi a bunurilor acestora. în calitate de partener de încredere, furnizorul internaţional de componente auto, producător de anvelope şi partener industrial oferă soluţii durabile, sigure, confortabile, individuale şi la preţuri accesibile. Prin cele cinci divizii ale sale, Chassis & Safety, Interior, Powertrain, divizia pentru anvelope şi ContiTech, concernul a înregistrat în anul 2014 o cifră de afaceri preliminară de aproximativ 34,5 miliarde de euro şi are în prezent aproximativ 200.000 de angajaţi în 53 de ţări.

Până la sfârşitul anului 2014, Continental a investit circa 1 miliard e euro în activităţile din România. Toate cele 5 divizii Continental sunt reprezentate în România. Continental deţine şapte unităţi de producţie şi  trei centre de cercetare şi de dezvoltare în Timişoara, Sibiu, Carei, Nădab, Braşov şi Iaşi. Continental este partener al unui joint-venture în Slatina şi are un centru de distribuţie  al anvelopelor pentru Europa de Est, în Săcălaz. Continental avea la finalul anului 2014 aproximativ 15 000 de angajaţi şi îşi va mări echipa cu peste 1.500 noi membri în acest an în România.