Auto

Grupul german Continental îl numeşte pe Lucian Mărgineanu la conducerea centrului de producţie din Timişoara, unde sunt fabricate anual peste 17 milioane de produse

Grupul german Continental îl numeşte pe Lucian...

Autor: Cristina Bellu

10.08.2022, 09:44 223

Continental, unul dintre cei mai mari furnizori internaţionali de componente electronice şi cel mai  mare producător de componente auto prezent pe piaţa locală, anunţă numirea lui Lucian Mărgineanu în funcţia de director al centrului de producţie Continental Automotive din Timişoara, începând cu luna august.

El îi succede în funcţie lui Ralf Luchs, care a condus în ultimii cinci ani activitatea centrului din Timişoara, şi care îşi va continua activitatea tot în cadrul companiei.

Lucian Mărgineanu este angajat la Continental din 2001 şi a făcut parte din echipa fabricii automotive din Timişoara încă de la înfiinţarea acesteia, în 2006.

În ultimii opt ani, a ocupat diferite poziţii de conducere în mai multe centre de producţie Continental precum China şi Cehia, iar înainte să revină în capitala Banatului, Lucian Mărgineanu a deţinut funcţia de director al fabricii din Novi Sad, Serbia.

„Continuăm să ne mărim echipa, să ne extindem portofoliul, să acţionăm în direcţia digitalizării şi să rămânem conectaţi la viitorul mobilităţii care ne aparţine", spune Lucian Mărgineanu, directorul centrului de producţie Continental Automotive din Timişoara.

Aici sunt fabricate anual peste 17 milioane de produse. Printre cele mai importante pot fi enumerate: unităţi electronice de control al sistemului de siguranţă airbag, sisteme electronice de frânare şi parcare, pedale de acceleraţie cu circuit de reacţie, unităţi de control pentru detecţia mâinilor pe volan, atenuarea şi stabilizarea verticală a suspensiei pneumatice, unităţi de control al servodirecţie, unităţi de control pentru reglarea suspensiei şi stabilizarea dinamică a sarcinii, unităţi de afişaj central de tip standard, sisteme de afişare pe parbriz şi instrumente de bord.

În cei peste 15 ani de activitate, fabrica a livrat mai mult de 147 de milioane de componente. De-a lungul timpului, centrul de producţie s-a dezvoltat în direcţia Industriei 4.0, integrând echipamente şi tehnologii precum sistemul inovator de stocare, instalaţia de trigenerare şi altele.

Anul trecut, Continental a raportat afaceri de 33,8 miliarde de euro. Grupul are în prezent peste 190.000 de angajaţi, care activează în 58 de ţări şi pieţe.

În România, Continental deţine şase unităţi de producţie şi patru centre de inginerie în Timişoara, Sibiu, Carei, Nădab şi Iaşi. Compania are un centru de distribuţie a anvelopelor în Bucureşti.

La finalul anului 2021, Continental avea peste 17.500 de angajaţi, din care peste o treime reprezentată de ingineri şi informaticieni şi va continua să angajeze în funcţie de viitoarele proiecte.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO