Auto

Grupul Martur din Turcia a ajuns la 250 mil. lei în trei ani de la începerea producţiei

Grupul Martur din Turcia a ajuns la 250 mil. lei în trei ani de la începerea producţiei

Autor: Dana Ciriperu

16.06.2017, 00:05 884

Renault şi Dacia sunt printre cei mai importanţi clienţi ai producătorului turc.

Producătorul de scaune şi sisteme pentru scaune auto Martur, controlat de grupul turc Ustunberk, care a ridicat o fabrică de la zero lângă centrul de piese de schimb al Dacia din Oarja (judeţul Argeş), şi-a majorat vânzările cu 85% anul trecut, la 250 mil. lei (56 mil. euro).

Martur face parte din holdingul Ustunberk, care are 15 fabrici şi centre de cercetare în Turcia şi Europa şi peste 3.300 de salariaţi.

Martur Automotive Seating and Interiors a deschis fabrica din judeţul Argeş la sfârşitul lui 2014, iar inaugurarea oficială a fost făcută în mai 2015, fiind atunci prima investiţie a grupului într-o fabrică în afara Turciei. Fabrica din Catanele/Oarja este situată pe o suprafaţă de 13.500 mp şi este situată lângă centrul de piese de schimb al Dacia. De altfel, Renault şi Dacia sunt printre cei mai importanţi clienţi ai grupului turc.

Potrivit unor informaţii anterioare ale companiei, la capacitate maximă fabrica din România va avea 600 de angajaţi, iar investiţia se ridică la câteva milioane de euro.

 

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO