Auto

Gurit, un producător elveţian de materiale pentru industria auto îşi închide fabrica din Ungaria, pentru că nu a găsit niciun cumpărator

Gurit, un producător elveţian de materiale pentru...

Autor: Bogdan Cojocaru

30.10.2019, 00:00 245

Producătorul elveţian de materiale compozite Gurit îşi va închide fabrica din Ungaria în a doua jumătate a anului viitor pentru că nu a găsit cumpărători pentru aceasta, scrie Budapest Business Journal.

Gurit şi-a anunţat decizia de a-şi vinde operaţiunile de componente compozite la sfârşitul anului 2018, mutarea afectând şi uzina ungară.

Din lipsa unui cumpărător, acesta va închide unitatea sub propriul său management la jumătatea anului 2020, se arată într-un comunicat de pe site-ul companiei.

Gurit spune că va depune toate eforturile pentru a ajuta personalul afectat şi că va oferi sprijin de disponibilizare la închiderea fabricii.

De asemenea, compania este în contact cu clienţii pentru a transfera comenzile de producţie neonorate către alţi furnizori.

În comunicatul de presă se precizează că performanţa operaţională a fabricii a crescut semnificativ în ultimele luni.

Personalul unităţii ungare a Gurit s-a situat la 125 de oameni anul trecut, potrivit datelor oficiale.

Compania a înregistrat în 2018 un venit net din vânzări de 9,5 milioane euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO