Auto

Guvernul anunţă despăgubiri de peste 5,6 milioane lei pentru imobilele expropriate în construcţia Autostradei Bucureşti-Braşov

Guvernul anunţă despăgubiri de peste 5,6 milioane lei pentru imobilele expropriate în construcţia Autostradei Bucureşti-Braşov

Autor: Diana Grigore, Mediafax

02.10.2019, 15:09 514

Guvernul acordă despăgubiri de peste 5.6 milioane lei pentru 642 de imobile aflate pe amplasamentul autostrăzii Bucureşti-Braşov, a anunţat purtătorul de cuvânt al instituţiei, Nelu Barbu. Totodată, Guvernul a suplimentat suma acordată imobilelor expropriate din zona pasajului Bucureşti-Domneşti.

„Astăzi, la iniţiativa ministerului Transporturilor, guvernul a aprobat două hotărâri de guvern referitoare la exproprieri de imobile pentru două obiective de investiţii de utilitate publică, de interes naţional. Aşadar pentru 642 de imobile aflate pe amplasamentul autostrăzii Bucureşti-Braşov se vor acorda despăgubiri de peste 5.6 milioane lei”, a anunţat Nelu Barbu, la finalul şedinţei de Guvern.

O altă hotărâre aprobată miercuri vizează suplimentarea sumei acordate imobilelor expropriate de pe amplasamentul Pasajul Bucureşti-Domneşti, cu suma de 80 de mii de lei.

„De asemenea, pentru exproprierea unor imobile aflate pe amplasamentul pasajului suprateran pe Centrura Bucureşti-Domneşti, s-a aprobat suma de 80 de mii de lei. Este de fapt o suplimentare, pentru că în urma măsurătorilor recente s-a constat că este nevoie de o suplimentare a sumei aprobate de Guvern în 2017. Aceste despăgubiri se vor acorda de la bugetul de stat, prin bugetul ministerului Transporturilor, iar procedurile de expropriere se va face de Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere”, a adăugat Barbu.

 
AFACERI DE LA ZERO