Auto

Harta maşinilor de lux din România. Câte automobile premium s-au cumpărat în ultimii doi ani în judeţul tău

Harta maşinilor de lux din România. Câte automobile premium s-au cumpărat în ultimii doi ani în judeţul tău

Foto: Razvan Chirita

Autor: Gândul

07.04.2012, 19:34 2332

Criza nu i-a împiedicat pe români să-şi cumpere automobile de lux. În ciuda faptului că piaţa auto locală a scăzut cu circa 11% în 2011, vânzările de autoturisme premium au continuat să crească.

În ultimii doi ani, românii au achiziţionat 815 autoturisme premium de la brandurile de lux Aston Martin, Bentley, Cadillac, Ferrari, Jaguar, Lamborghini, Maserati, Maybach, Porsche şi Rolls Royce, potrivit datelor Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV) centralizate de gândul.

Practic, una din şase maşini de lux din România a fost cumpărată în ultimii doi ani de criză.

Preţul unui astfel de autoturism poate varia între 100.000 de euro şi 500.000 de euro. La un calcul simplu reiese că valoarea totală a maşinilor de lux achiziţionate în ultimii doi ani depăşeşte 122,5 milioane de euro. Estimarea s-a făcut ţinând cont de un preţ mediu de 150.000 de euro.

Vânzările de maşini de lux au crescut cu până la 50% anul trecut, potrivit statisticilor Asociaţiei Producătorilor şi Importatorilor de Automobile (APIA), citate de Ziarul Financiar.

În judeţul Neamţ nu s-a cumpărat niciun automobil de lux în ultimii doi ani

După cum era de aşteptat, cele mai multe autoturisme premium au fost înmatriculate în Capitală, respectiv 581 în perioada 2010-2011.

În topul judeţelor cu cele mai multe maşini de lux înmatriculate în ultimii doi ani se mai regăsesc judeţele Ilfov (28), Constanţa (22), Cluj (20), Timiş (12), Prahova (12), Bihor (10) şi Argeş (10).

Singurul judeţ în care nu s-a înmatriculat nicio maşină de lux în ultimii doi ani este Neamţ.

Vedeţi harta harta maşinilor de lux din România pe www.gandul.info

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO