Ian Pearson, Ford România: Cu al doilea model produs la Craiova dorim să creştem cât mai mult baza de furnizori locali

12 iun 2018 Autor: Bogdan Alecu

Ian Pearson, preşedintele Ford România: Acum media este undeva la 30% grad de integrare locală. Vrem să creştem acest procent, dar încă nu am semnat toate contractele cu furnizorii pentru a spune exact la ce procent va creşte, unde vor fi furnizorii şi ce vor livra.

Creşterea producţiei Ford România prin introducerea unui al doilea model, pe lângă SUV-ul EcoSport, va permite atragerea unui număr mai mare de furnizori în apropierea uzinei din Craiova şi implicit la multiplicarea investiţiilor şi a angajărilor efectuate în zonă.

„Cu noul produs încercăm să avem o bază de furnizori mai apropiată. Nu neapărat doar în România, ci şi în Europa de Est şi de Vest. Cu cât furnizorii sunt mai aproape, cu atât sunt mai mici costurile de transport şi este mai sigur pentru fabrică. Avem deja discuţii cu actualii furnizori şi inclusiv cu unii noi pentru a vedea dacă putem dezvolta noi afaceri şi cu ei. Vrem să creştem cantitatea de componente pe care o aducem din România”, a declarat Ian Pearson, preşedintele Ford România.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 12.06.2018

 
Cuvinte cheie:
craiova
, furnizori
, ford
, ford romania
, model
, crestere
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide