Auto

Importatorul DAF îşi extinde portofoliul cu autobuzele olandeze VDL

Importatorul DAF îşi extinde portofoliul cu autobuzele...

Autor: Laurentiu Cotu

19.10.2015, 15:05 1061

Compania EVW Holding din Cluj, controlată de Gheorghe Ioan Chiţa, Mircea Dorel Mureşan şi de Ad van Wijk, a încheiat un parteneriat cu compania olandeză VDL Bus&Coach pentru distribuţia autobuzelor VDL pe piaţa locală. EVW Holding se va ocupa de vânzarea produselor noi VDL Bus&Coach, a autobuzelor rulate dar şi de activităţile post-vânzare pe piaţa din România. EVW Holding este unicul reprezentant autorizat al DAF Trucks NV în România şi comercializează cu preponderenţă camioane DAF, dar şi vehicule Isuzu şi Tatra, pentru toate segmentele de transport, de la 3,5 până la peste 16 tone.

’’Prin adăugarea VDL Bus&Coach în portofoliu, compania va asigura o gamă mare de module de autobuze, autocare şi şasiuri, precum şi vânzarea de autobuze şi autocare second-hand. EVW Holding comercializează în prezent toată gama de vehicule comerciale destinate transportului rutier de marfă, de la vehicule uşoare de 3,5 tone până la vehicule grele, de peste 16 tone’’, a declarat Paul Mureşan, reprezentantul EVW Holding.

Compania EVW Holding are sediul central în localitatea Gilău, judeţul Cluj şi filiale în Arad, Bacău, Braşov, Bucureşti, Constanţa, Craiova, Iaşi şi Cluj-Napoca. Compania a încheiat anul 2014 cu o cifră de afaceri de peste 319 mil. lei (72 mil. euro), un profit net de 4,7 mil. lei (1 mil. euro) şi cu un număr mediu de 490 de angajaţi, conform site-ului Ministerului Finanţelor Publice.

Activitatea companiei EVW Holding este structurată pe cinci linii de business: vânzări camioane noi (unic dealer autorizat DAF în România, dealer Isuzu şi Tatra), vânzări camioane rulate (toate mărcile de vehicule comerciale second-hand), vânzări piese camioane, vânzări anvelope camioane (premium şi second line), service camioane (DAF şi multimarcă). Din acest an, portofoliul de produse EVW se exinde cu autobuzele VDL.

Compania cu capital mixt româno-olandez EVW Holding este controlată de Ad van Wijk, Gheorghe Ioan Chiţa şi Mircea Dorel Mureşan, care deţin împreună şi compania de transport şi logistică Logistic E van Wijk. Cei mai importanţi competitori ai EVW Holding sunt Mercedes-Benz şi Volvo.

Activitatea companiei olandeze VDL Bus&Coach constă în dezvoltarea, producţia, vânzarea şi post-vânzarea de autobuze, autocare şi şasiuri, precum şi achiziţia de autobuze second-hand. Vânzarea produselor VDD Bus&Coach se face printr-o reţea globală, formată din birouri de vânzări, importatori şi agenţi în peste 30 de ţări. VDL Bus&Coach face parte din VDL Groep, cu sediul în Eindhoven (Olanda). VDL este o afacere de familie demarată în anul 1953, care în prezent include 88 de companii din 19 ţări, având peste 10.400 de angajaţi.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO