Auto

În România sunt aproape 1,8 milioane maşini mai vechi de zece ani

În România sunt aproape 1,8 milioane maşini mai vechi de zece ani

Autor: Ovidiu Bărbulescu - Mediafax

21.03.2011, 17:38 48

Ultimele date privind parcul auto din România relevă că, în prezent, suntînmatriculate aproape 1,8 milioane maşini mai vechi de zeceani, situaţie care impune continuareaprogramului "Rabla" de casare a autovehiculelor uzate, adeclarat, luni, ministrul Mediului, Laszlo Borbely(foto).

"Am primit cifrele de anul trecut şi vreau să vă spun că şi pentrumine a fost o surpriză: în momentul de faţă, în România, suntînmatriculate aproape 1,8 milioane de maşini cupeste zece ani vechime, deci avem de casat maşini.Evident, dintre acestea sunt unele care sunt într-o situaţie destulde bună, dar iată că avem totuşi un parc de maşinidestul de învechit care trebuie să îl înnoim", a spusBorbely.

El a vizitat, luni, împreună cu premierul Emil Boc, sediulsocietăţii Remat Bucureşti Sud, cu prilejul reluării în acest an aprogramului "Rabla".

Ministrul Mediului a arătat că bugetul programuluiva fi suplimentat în acest an de câte ori va fi nevoie, încondiţiile în care anul trecut au fost alocate iniţial circa 190milioane lei pentru scoaterea din uz a maşiniloruzate, iar fondurile au fost ulterior suplimentate de maimulte ori, până la 722 milioane lei.

El a arătat în acelaşi timp că autorităţile sunt atente şi lalegalitatea operaţiunilor de casare, deoarece aufost înregistrate şi cazuri în care sunt falsificatecertificate de înmatriculare pentru a se obţine mai multevouchere cu prime de casare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO