Auto

Înapoi în fabrică: Ferrari recheamă în service mii de maşini din cauza unor probleme la sistemul de frânare

Înapoi în fabrică: Ferrari recheamă în service mii...

Autor: Mediafax

22.04.2022, 16:32 185

Ferrari recheamă în service mii de maşini la nivel mondial din cauza unor probleme la sistemul de frânare, scrie Bloomberg.  Un capac al rezervorului de lichid de frână ar putea să nu se aerisească în mod corespunzător, creând astfel un potenţial vid în interiorul rezervorului de lichid de frână.

„Vehiculele implicate în această campanie de rechemare în service sunt echipate cu un capac al rezervorului de lichid de frână care ar putea să nu se aerisească în mod corespunzător, creând astfel un potenţial vid în interiorul rezervorului de lichid de frână”, au precizat cei de la Ferrari într-un comunicat citat de Bloomberg.

Deşi Ferrari nu a oferit detalii cu privire la numărul total de maşini implicate la nivel global, numai în China recheamă în service 2.222 de vehicule, avertizând proprietarii de posibile probleme cu frânele.

O rechemare în China de o asemenea amploare ar însemna aproape fiecare vehicul Ferrari vândut în această ţară din 2018 până în luna martie a acestui an, potrivit datelor Bloomberg Intelligence.

Ferrari a declarat că a identificat problema lucrând împreună cu furnizorul Robert Bosch GmbH.

Acţiunile Ferrari NV au înregistrat cea mai mare scădere din ultimele două săptămâni, după ce producătorul de maşini sport de lux a confirmat că va rechema în service mii de maşini din cauza unor probleme la sistemul de frânare.

Acţiunile companiei au scăzut vineri cu până la 3,3%, ceea ce a dus declinul pentru acest an la 13%. Scăderea de vineri face, de asemenea, ca Ferrari să aibă cea mai slabă performanţă a zilei în cadrul indicelui Stoxx 600 Automobiles & Parts.

Un anunţ postat vineri pe site-ul web al Administraţiei de Stat pentru Reglementarea Pieţei din China a informat că rechemarea în service vizează acolo automobilele din seriile 458 Italia, 458 Speciale, 458 Speciale A, 458 Spider, 488 GTB şi 488 Spider fabricate între 2 martie 2010 şi 12 martie 2019.

„Vehiculele vizate de această rechemare pot creşte potenţial riscul de scurgere a lichidului de frână, ceea ce ar putea duce la reducerea performanţei de frânare sau la defectarea frânelor”, potrivit site-ului, care i-a sfătuit pe proprietari să conducă cu prudenţă şi să oprească imediat şi să ia măsuri pentru tractare dacă se aprinde lumina de avertizare „nivel scăzut al lichidului de frână” a maşinii.

Rechemarea în service începe în 30 mai.

Divizia Ferrari din China va înlocui gratuit capacul rezervorului de lichid de frână pentru vehiculele rechemate în service, potrivit anunţului de vineri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO