Auto

Încă o firmă românească caută investitori. Swiss Capital pregăteşte listarea la Bursă a TTS, cel mai mare transportator de mărfuri pe Dunăre, într-o tranzacţie de 50-60 mil. euro

Mediafax Foto

Mediafax Foto

Autor: Cristian Hostiuc, Liviu Popescu

18.03.2021, 09:00 3151

Swiss Capital, cel mai mare broker independent, se pregăteşte să aducă la Bursa de la Bucureşti compania Transport Trade Services (TTS), cel mai mare transportator de mărfuri pe Dunăre, printr-o ofertă de vânzare de acţiuni (IPO).

Potrivit unor informaţii ale ZF, listarea este pro­gra­ma­tă pentru luna mai din anul 2021, fiind estimată la 50-60 mil. euro ceea ce înseamnă că aceasta ar putea fi cea mai mare listare din primăvara anului 2017 încoace, adică de la Digi în urma unui plasament de 207 mil. euro.

Aşadar listarea TTS le-ar permite celor mai mari investitori ai Bursei locale – fondurile de pensii Pilon II -să-şi completeze portofoliul cu o nouă companie mai ales în contextul în care precedenta listare la care fondurile de pensii private obligatorii au putut să investească a fost cea a Sphera Group din toamna anului 2017. Din cauza reglementărilor, fondurile Pilon II nu au putut investi la Purcari, companie venită la Bursă în februarie 2018.

Transport Trade Services ţinteşte o evaluare de circa 100 de milioane de euro, ceea ce înseamnă că s-ar putea poziţiona în clasamentul celor mai mari companii antreprenoriale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO