Auto

Încă un mare producător auto, implicat în scandalul fraudării testelor

Încă un mare producător auto, implicat în scandalul...
21.05.2016, 12:08 1743

Suzuki Motor a recunoscut că a folosit o metodă ”improprie” de a testa consumul pe vehiculele sale, adăugând încă un producător auto major în cadrul scandalului fraudării testelor, scrie Bloomberg.

Preşedintele grupului, Osamu Suzuki, va discuta miercuri problema cu ministrul de transport japonez. Potrivit unui anunţ al companiei, Suzuki nu ar fi găsit vreo problemă în cadrul eficienţei propriu-zise a vehiculelor, însă producătorul nu a oferit încă mai multe detalii.

Cum arată satul de vis unde nu există drumuri, maşini sau aglomeraţie - GALERIE FOTO

Cum arată cea mai mare navă de croazieră construită vreodată. A costat un miliard de dolari. Galerie FOTO

Acţiunile Suzuki s-au prăbuşit cu 9,4%, cel mai mare declin în mai bine de şapte ani, la închiderea şedinţei de tranzacţionare din Tokyo. Acţiunile scăzuseră în cursul zilei cu până la 15%.

Compania are o valoare de piaţă de 11,7 miliarde de dolari, iar acţiunile au avut o scădere de 29% anul acesta.

”Prima impresie este foarte proastă, mai ales că piaţa a devenit foarte neliniştită după scandalul Mitsubishi”, a spus Koji Endo, un analist din Tokyo. ”Chiar dacă nu au manipulat datele, faptul că au folosit altă metodă de testare tot este rău”, a adăugat el.

Suzuki este primul producător auto care a recunoscut de bună voie că ar fi folosit tehnici neautorizate, după ce ministrul de transport al Japoniei a cerut companiilor să facă anchete interne în urma scandalului Mitsubishi.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO