Auto

Infotrafic: În mai multe zone ale ţării sunt lucrări la infrastructura rutieră

Infotrafic: În mai multe zone ale ţării sunt lucrări...

Autor: Petru Mazilu

13.03.2021, 10:21 1107

Sâmbătă dimineaţă se circulă fără probleme pe şosele din România. Totuşi, în mai multe zone ale ţării sunt lucrări de infrastructură.

Centrul Infotrafic al Poliţiei Române anunţă că sâmbătă dimineaţa nu sunt drumuri naţionale sau autostrăzi cu circulaţia oprită din cauza vreunui eveniment rutier sau ca efect al condiţiilor meteorologice nefavorabile, nici probleme deosebite privind fluenţa traficului.

Totuşi, în mai multe zone ale ţării sunt lucrări la infrastructura rutieră. Până la finalul lunii mai, pe autostrada A2 Bucureşti – Constanţa, pe tronsoanele kilometrice 11-17 şi 27-33, se circulă deviat de pe sensul către Bucureşti pe sensul către litoral, traficul desfăşurându-se pe câte o bandă pentru fiecare direcţie. Măsura este impusă în vederea efectuării lucrărilor de reabilitare a părţii carosabile.

În judeţul Timiş, pe DN68A Margina – Coşeviţa, între kilometrii 38 şi 53 se execută lucrări de reabilitare a carosabilului. Reparaţiile constau în înlocuirea structurilor rutiere afectate de trafic şi de tonaj.

Circulaţia rutieră pe DN11 (E574) Târgu Secuiesc – Oneşti se desfăşoară pe un fir, alternativ şi semaforizat la kilometrul 107, pe raza localităţii Hârja din judeţul Bacău. Măsura a fost luată de autorităţi la sfârşitul lunii februarie pentru a permite efectuarea unor lucrări ce vizează creşterea gradului de siguranţă rutieră.

De asemenea, au fost reluate lucrările de reparaţii la podul peste râul Ialomiţa, situat pe DN21 Drajna – Brăila, la kilometrul 89, în municipiul Slobozia. Pentru a permite executarea lucrărilor, au fost instituite restricţii de circulaţie şi traficul rutier pe pod se desfăşoară pe un fir, alternativ, dirijat cu semafoare în ambele direcţii. În plus, a fost instituită restricţie pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, traficul fiind deviat pe varianta ocolitoare: DN21 – DJ 201 Ciulniţa – Borduşelu – DJ 306A – Ciochina – DN2A.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO