Auto

Inginerii români de la Vitesco Technologies dezvoltă componente electronice pentru motoare electrice şi hibride ale Renault

Inginerii români de la Vitesco Technologies dezvoltă...

Autor: Bogdan Alecu

13.07.2022, 17:44 329

Vitesco Technologies, companie lider în domeniul tehnologiilor de transmisie moderne şi a soluţiilor de electrificare, spin-off din Grupul Continental şi fosta Continental Powertrain, va dezvolta şi produce alături de grupul Renault sisteme de electronică de putere într-un aşa numit “One Box”, pentru grupuri motopropulsoare electrice şi hibride.

În cadrul proiectului vor lucra inclusiv echipe de ingineri din cadrul diviziei locale a Vitesco Technologies.

Obiectivul este de a crea o unitate electronică esenţială care include toate componentele într-un singur ansamblu: transformatorul DC-DC1, încărcătorul de bord OBC2 şi invertorul3.

Conceptul “One Box” se remarcă prin caracterul său compact (ocupând un volum cu 45 % mai mic) şi prin greutatea scăzută, ceea ce va permite ca viitoarele vehicule Renault să ofere mai mult spaţiu interior. Configuraţiile şi asamblarea diferitelor componente de bază vor fi adaptate pentru tipurile de motoare electrice şi hibride. Echipele de dezvoltare ale platformei îşi vor avea sediul în oraşul Toulouse.

Acest “One Box” urmează să echipeze vehiculele electrice şi hibride de înaltă tensiune ale gamei Renault începând din 2026. Obiectivul vizat de Renault Group este ca producţia sistemului să se realizeze în Franţa pentru vehiculele 100% electrice.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO