Auto

Înmatricularea autovehiculelor se va face mai uşor: Anumite documente vor fi eliberate online

Înmatricularea autovehiculelor se va face mai uşor:...

Autor: Otilia Serescu, Mediafax

15.08.2020, 08:09 323

Înmatricularea autovehiculelor se va face mai uşor, după ce Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV) a simplificat procedura. Astfel, anumite documente vor fi eliberate online, iar dealerii auto vor putea înmatricula maşini în numele clienţilor.

Simplificarea procedurii de înmatriculare a autovehiculelor vine după ce un ordin al Ministrului Afacerilor Interne a fost publicat în Monitorul Oficial.

Astfel, se creează premiselor pentru furnizarea online a următoarelor servicii: eliberare duplicat certificat de înmatriculare, radiere din oficiu sau păstrare combinaţie număr de înmatriculare.

Ordiunul menţionat vizează eliminarea unor documente pentru următoarele operaţiuni: duplicat al certificatului de înmatriculare (cartea de identitate a vehiculului), înmatriculare/transcriere (fişa de înmatriculare), precum şi instituirea verificării conformităţii plăcilor cu număr de înmatriculare pentru care deţinătorul şi-a exprimat opţiunea de păstrare, cu standardele în vigoare şi calitatea acestora.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO