Auto

Înmatriculările de maşini noi revin pe plus în februarie, dar la fiecare maşină nouă se vând două vechi

Înmatriculările de maşini noi revin pe plus în...

Autor: Bogdan Alecu

16.03.2015, 07:10 346
Înmatriculările de autoturisme noi au crescut cu 13% în februarie faţă de perioada similară a anului trecut, la peste 4.100 de unităţi, creştere ce a compensat şi declinul de 3% din ianuarie, conform datelor Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV). În total, în primele două luni ale anului înmatriculările de maşini noi au urcat cu 4%, la aproape 9.100 de unităţi.
 
Importurile de maşini rulate au depăşit perioada „critică“ din 2014 şi au început noul an cu creşteri  importante. În intervalul ianuarie-februarie acestea au urcat cu 16%, la 17.800 de unităţi, de aproape două ori mai mari comparativ cu cele de maşini noi.
 
În top cele mai mari creşteri ale înmatriculărilor de maşini noi în primele două luni ale anului domină mărcile de „nişă“, cele mai mari salturi fiind punctate de Kia, Nissan, Seat şi Citroën, iar dintre cele „de volum“ singurele branduri sunt Renault şi Dacia, în timp ce din segmentul premium sunt Jaguar, Porsche şi Mercedes-Benz.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO