Auto

INS: Cifra de afaceri din comerţul cu autovehicule a scăzut în noiembrie cu 2,2% faţă de octombrie

INS: Cifra de afaceri din comerţul cu autovehicule a...

Autor: Mihai Gongoroi

15.01.2020, 09:54 49

Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a scăzut în luna noiembrie 2019 faţă de luna precedentă ca serie brută cu 2,2% , iar ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate a crescut cu 0,6%, arată datele publicate miercuri de Institutul Na

Volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, în luna noiembrie 2019, comparativ cu luna precedentă, a înregistrat o scădere cu 2,2% ca urmare a scăderilor înregistrate la comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (-4,8%), activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor (-2,3%) şi la comerţul cu autovehicule (-1,0%). Comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor a crescut cu 8,3%.

Volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna noiembrie 2019, comparativ cu luna precedentă, a înregistrat o creştere cu 0,6%.

În ceea ce priveşte serviciile de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în luna noiembrie 2019, faţă de luna precedentă, volumul cifrei de afaceri a înregistrat o scădere cu 4,8% ca urmare a scăderilorînregistrate la activităţile de spălare şi curăţare (uscată) a articolelor textile şi a produselor din blană (-8,1%), activităţile hotelurilor şi restaurantelor (-7,5%), serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (-3,4%) şi la activitǎţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (-0,4%). Creşteri au înregistrat activitǎţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (+2,4%).

Volumul cifrei de afaceri din serviciile de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna noiembrie 2019, faţă de luna precedentă, a înregistrat o creştere cu 0,2%.

Totodată, în perioada 1.I-30.XI.2019, comparativ cu perioada 1.I-30.XI.2018, volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, a crescut cu 8,4%, creştere susţinută de: comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+37,1%), comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+9,2%), comerţul cu autovehicule (+7,8%) şi activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor (+7,5%).

În perioada 1.I-30.XI.2019, comparativ cu perioada 1.I-30.XI.2018, volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a crescut cu 8,1%.

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în perioada 1.I-30.XI.2019, a înregistrat o cifră de afaceri cu 13,4% mai mare comparativ cu perioada 1.I-30.XI.2018, creştere susţinută de activităţile hotelurilor şi restaurantelor (+19,7%), activităţile de spălare şi curăţare (uscată) a articolelor textile şi a produselor din blană (+16,3%), serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (+13,5%) şi de activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (+7,3%). Cifra de afaceri provenită din activitatea agenţiilor turistice şi tur-operatorilor a scăzut cu 6,3%.

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate în perioada 1.I-30.XI.2019 a înregistrat o cifră de afaceri cu 14,0% mai mare comparativ cu perioada 1.I-30.XI.2018.

În noiembrie 2019 comparativ cu noiembrie 2018, Volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, a înregistrat o creştere cu 8,1% datorită creşterilor înregistrate la comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+49,4%), comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+9,8%), activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor (+8,2%) şi la comerţul cu autovehicule (+6,7%).

Volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna noiembrie 2019 a înregistrat o creştere cu 8,0%, faţă de luna noiembrie 2018.

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în luna noiembrie 2019 a înregistrat o cifră de afaceri cu 13,5% mai mare comparativ cu luna noiembrie 2018, creştere susţinută de activităţile hotelurilor şi restaurantelor (+16,3%), activităţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (+12,1%), activităţile de spălare şi curăţare (uscată) a articolelor textile şi a produselor din blană (+10,8%), activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (+7,8%) şi de serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (+5,5%).

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna noiembrie 2019 a crescut cu 14,5%, comparativ cu luna noiembrie 2018.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO