Auto

O recrutare neobişnuită: Un inginer de la Siemens preia conducerea proiectării viitoarelor modele Dacia

Alexander Simionescu, noul director general al Renault Technologie Roumanie

Alexander Simionescu, noul director general al Renault Technologie Roumanie

Autor: Bogdan Alecu

20.04.2018, 00:07 1963

Alexander Simionescu este, de la începutul lunii aprilie, noul director general al Renault Technologie Roumanie (RTR). Pascal Candau, cel care a deţinut această funcţie timp de trei ani, va prelua alte misiuni în cadrul Alianţei Renault-Nissan-Mitsubishi. Acum este pentru prima dată când grupul francez alege să recruteze un manager de la o altă companie din România. 

„Vin dintr-un domeniu care este parte integrantă a industriei auto, acela al sis­te­melor infor­ma­ţionale, conec­tivităţii şi ino­vaţiei. Renault Technologie Rou­ma­nie este o po­ves­te de suc­ces a Gru­pului şi în ega­lă măsură a ţării. Îmi pro­pun să con­ti­nuăm acest succes, îm­preună cu cei 2.800 de in­gineri co­nectaţi la ac­tivi­ta­tea RTR. Ne aş­teaptă pro­iec­te noi, foarte com­ple­xe şi contez pe echi­pa RTR, pe pasiunea pen­tru auto a co­le­gilor mei şi orientarea lor că­tre viitor. Vom avea re­zul­tate foarte bune împreună“, a declarat Alexander Simionescu.

Alexander Simionescu (49 ani), a absolvit Universitatea Tehnică din Viena, Facultatea de Inginerie electrică, specializarea Telecomunicaţii. Are un doctorat la aceeaşi universitate, în domeniul Tehnologiei Semiconductorilor.

În 1996 debutează ca inginer în cadrul companiei multinaţionale Siemens, în Viena. Timp de 4 ani, în cadrul acestei companii, ocupă poziţii de management în filialele din Viena, Budapesta şi Munchen. Din 2001 este CEO al „Siemens Program and System Engineering“ din Braşov, devenită din 2011 „Siemens Convergence Creators“. începând cu 1 aprilie 2018, se alătură Groupe Renault România ca Director General al RTR.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO