Auto

Investiţie de 4 mil. de euro în fabrica Continental de la Timişoara pentru reducerea mirosurilor degajate de fabrica de cauciucuri

Investiţie de 4 mil. de euro în fabrica Continental de...

Autor: Adriana Mit, Mediafax

15.05.2018, 14:32 785

Compania Continental Anvelope a anunţat, marţi, că va investi patru milioane de euro în extinderea tehnologiei de reducere a mirosului în fabrica de cauciucuri din Timişoara, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit unui comunicat transmis, marţi, de Continental Anvelope, compania va investi patru milioane de euro pentru extinderea sistemului de Oxidare Termică Regenerativă, o tehnologie folosită pentru reducerea mirosurilor în fabrica de cauciucuri din Timişoara.

“Investiţia se concentrează pe reducerea percepţiei mirosului specific producţiei de anvelope în perimetrul adiacent fabricii. Continental a realizat teste pilot asupra soluţiei tehnice începând din decembrie 2013. În 2016, compania a finalizat punerea în aplicare a proiectului, iar acum se doreşte extinderea acestei tehnologii”, arată Continental Anvelope.

Începând cu anul 2015, Continental a investit peste 10.5 milioane de euro în proiectul pentru implementarea unui sistem de tratare a emisiilor olfactive, iar rezultatele măsurătorilor arată “o reducere semnificativă a percepţiei mirosului specific producţiei de anvelope în imediata vecinătate a perimetrului fabricii, de până la 80%”.

De asemenea, reprezentanţii companiei au anunţat că doresc să realizeze o nouă hală în fabrica de cauciucuri din Timişoara, aflată în zona Pădurii Verzi, şi au depus cererile necesare obţinerii autorizaţiilor.

„Continental Anvelope Timişoara nu îşi va mări volumul de producţie. Am depus la Primăria Timişoara cereri de autorizare pentru demolare şi reconstrucţie hală, avizate pozitiv de autorităţile locale. Hala nou construită va fi folosită pentru stocarea semicomponentelor şi pentru recompartimentarea şi eficientizarea producţiei la volumul de producţie actual, fără impact asupra mediului. Vreau să subliniez faptul că prin aceste investiţii volumul de producţie al fabricii nu va creşte“, a declarat directorul general al Continental Anvelope Timişoara, Sorin Samonid.

Deşi dosarul depus spre aprobare pentru realizarea halei are aviz pozitiv din partea Agenţiei Judeţene pentru Protecţia Mediului, primarul Timişoarei, Nicolae Robu, a anunţat, marţi, în timpul unei conferinţe de presă, că nu va fi acordată autorizaţia de construire companiei Continental, pentru că “poluează”.

“Cu mine ca primar nu se vor aproba investiţii poluatoare. Există o hotărâre de consiliu local care interzice aprobarea de investiţii poluatoare, în care se vorbeşte inclusiv despre mirosuri care produc disconfort. Din start, dacă vorbim de o instalaţie de şpreiere care va fi realizată la etajul 1 al halei, este o investiţie care poluează. Am cerut un studiu de impact asupra mediului, ieri (n.r. luni), companiei Continental. Noi nu aprobăm investiţia pentru că avem un HCL pe care trebuie să-l respectăm. Evident că firma Continental nu va primi autorizaţie de construire de la primărie, în condiţiile în care se spune că se foloseşte o instalaţie de şpreiere. Nu este suficient avizul de la Agenţia de Mediu. În documentele cerute pentru eliberarea autorizaţiei de construcţie scrie clar că la etajul 1 al halei se va monta o instalaţie de şpreiere, care se face cu substanţe chimice, nu cu apă sfinţită”, a afirmat Nicolae Robu.

Continental Anvelope Timişoara este prima şi cea mai mare investiţie a grupului în România. În cei 18 ani de activitate la Timişoara, Continental a investit peste 460 milioane de euro în fabrica sa de anvelope şi a creat peste 2.500 de locuri de muncă. Continental Anvelope Timişoara a produs şi livrat, până în prezent, 200 de milioane de anvelope clienţilor din Europa şi din întreaga lume.

Compania produce în Timişoara o gamă largă de anvelope, cu dimensiuni între 13 şi 20 de ţoli, în linie cu cerinţele pieţei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO