Auto

Investiţii în logistică: FM Logistic face cu 20 mil. euro un depozit pentru medicamente şi cosmetice

Cătălin Olteanu, directorul general al FM Logistic: Avem deja un depozit de 3.500 de metri pătraţi pentru medicamente şi 900 de metri pătraţi pentru echipamente medicale dar nu este suficient şi de aceea construim acest nou depozit.

Cătălin Olteanu, directorul general al FM Logistic: Avem deja un depozit de 3.500 de metri pătraţi pentru medicamente şi 900 de metri pătraţi pentru echipamente medicale dar nu este suficient şi de aceea construim acest nou depozit.

Autor: Mirabela Tiron

01.11.2016, 18:05 345

FM Logistic România, unul dintre cei mai mari jucători  din sectorul de logistică şi transport, investeşte 20 de milioane de euro într-un depozit de 20.000 de metri pătraţi pentru medicamente, echipamente medicale şi cosmetice, potrivit şefului companiei.

Compania a demarat lucrările pentru dezvoltarea celui de-al treilea depozit în Dragomi­reşti (autostrada Bucureşti-Piteşti), judeţul Ilfov.

„Estimăm că anul viitor va fi gata acest depozit. 10.000 de metri pătraţi vor fi alocaţi pentru farma (medicamente şi echipamente medicale) şi 10.000 de metri pătraţi pentru cosmetice. Avem deja un depozit de 3.500 de metri pătraţi pentru medicamente şi 900 de metri pătraţi pentru echipamente medicale, dar nu este sufi­cient şi de aceea construim acest nou depozit“, potrivit lui Cătălin Olteanu, directorul general al FM Logistic.

Cu toate acestea, vânzările totale de medicamente au ajuns anul trecut la 11,7 miliarde de lei, în scă­de­re cu 4,7% fa­ţă de anul ante­rior, după un de­clin de 10% al vân­zărilor de me­di­ca­men­te „cu re­ţe­tă“ şi o creş­tere de 15% a vân­zărilor de pasti­le care se vând fără pre­scripţie me­dicală. Medicamentele eliberate pe bază de reţetă acoperă aproa­pe 70% din piaţa farma.

Aceasta este prima scădere înregistrată de piaţa farma în ultimul deceniu şi, practic, o revenire la nivelul din 2012-2013, arată datele companiei de analiză şi studii de piaţă Cegedim Româ­nia.

Mai mult, în România erau la finalul anului trecut 7.750 de farmacii, cu 1% mai puţine faţă de 2014, arată datele Institu­tului Naţional de Statistică (INS).

Până la scăderea din ultimul an, ritmul de creştere al numărului de farmacii era constant din 2004 până în 2014, evoluând cu circa 300 de noi unităţi deschise în fiecare an.

Retailul farmaceutic reprezintă o piaţă de 3,5 mi­liarde de euro anual.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO