Auto

Investitorii nu ştiu ce a fumat Elon Musk, dar încrederea în Tesla a explodat: Miliardarul a atins ţinta de producţie pentru T3 şi a depăşit toate recordurile. Acţiunile au crescut cu 17%

Investitorii nu ştiu ce a fumat Elon Musk, dar...

Autor: Alex Ciutacu

02.10.2018, 11:30 633

Tesla a produs circa 80.000  de vehicule în acest trimestru, reuşind să atingă ţinta de producţie şi să depăşească orice record înregistrat anterior de compania lui Elon Musk, potrivit Fortune, care citează site-ul de ştiri de specialitate Electrek.

În numărul total se încadrează circa 53.000 de vehicule Model 3, o creştere de 187% la nivelul producţiei faţă de trimestrul anterior, potrivit Electrek. Conducerea companiei speră că Modelul 3 sedan va fi cel care va transforma Tesla într-un producător de masă cu succes global, potrivit CNBC.

Compania s-a menţinut în ţinta de producţie promisă, în ciuda scandalurilor iscate în ultimele săptămâni în jurul CEO-ului fondator Elon Musk.

Acesta a aruncat în aer piaţa şi a surprins toţi investitorii când a anunţat că va delista Tesla atunci când acţiunile ajung la pragul de 420 de dolari, pentru a fi mai apoi sancţionat de SEC şi forţat să părăsească poziţia de preşedinte al companiei. Mai mult, Elon Musk a stârnit controverse când a acordat un interviu live în timpul căruia a consumat cannabis.

SEC, adică ASF-ul american, l-a sancţionat săptămâna trecută pe Elon Musk. Acţiunea legală a fost finalizată sâmbătă, iar Musk şi compania Tesla vor plăti fiecare câte o amendă de 20 de milioane de dolari.

Astfel, luni, după rapoartele din presă conform cărora Tesla a atins ţinta de producţie, încrederea în Tesla a explodat, iar acţiunile au închis pe o creştere de peste 17%, la valoarea de 310,7 dolari per acţiune, raportat la o capitalizare de piaţă de 53 mld. dolari.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO