Auto

Iohannis a promulgat legea: Nivelul amenzii pentru lipsa rovinietei va creşte în curând

Iohannis a promulgat legea: Nivelul amenzii pentru lipsa...

Autor: Alexandru Nanu

21.07.2022, 15:09 12229

În această săptămână, preşedintele României a promulgat, prin decret prezidenţial, Legea pentru modificarea anexei nr. 2 la Ordonanţa Guvernului nr.15/2002 privind aplicarea tarifului de utilizare şi a tarifului de trecere pe reţeaua de drumuri naţionale din România (PL-x 234/04.05.2022), ce prevede majorarea limitelor nivelului amenzii pentru lipsa rovinietei, conform 

Tariful de utilizare pe reţeaua de drumuri naţionale din România se aplică în conformitate cu prevederile Ordonanţei Guvernului nr. 15/2002 privind aplicarea tarifului de utilizare şi a tarifului de trecere pe reţeaua de drumuri naţionale din România, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 424/2002, cu modificările şi completările ulterioare.

Cuantumul amenzii contravenţionale aplicabile utilizatorilor în cazul lipsei rovinietei valabile:

„Din anul 2010 şi până în prezent cuantumul amenzilor a rămas la acelaşi nivel, în timp ce cuantumul tarifului de utilizare a reţelei de drumuri naţionale din România exprimat în lei a crescut cu aproape 20%.

Astfel, valoarea amenzilor contravenţionale s-a calculat ca fiind de două ori tariful anual de utilizare a reţelei de drumuri naţionale din România, pentru amenda minimă şi de patru ori tariful anual de utilizare a reţelei de drumuri naţionale din România, pentru amenda maximă”, scrie expunerea de motive a proiectului.

Proiectul mai trebuie publicat în Monitorul Oficial, iar acesta va intra în vigoare în 30 de zile de la data publicării.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO