Auto

Ion Lazăr, grupul de transport marfă Lazăr: Am bugetat investiţii de 11 milioane de euro. Vom dezvolta anul acesta hale industriale pe 15.000 de metri pătraţi în Bucureşti

Ion Lazăr, grupul de transport marfă Lazăr: Am bugetat...

Autor: Mirabela Tiron

09.03.2022, 07:00 293

Grupul Lazăr, specializat în trans­port de mărfuri, controlat de antre­pre­norul Ion Lazăr, a finalizat anul tre­cut cu afaceri totale de 62 de mil­ioane de euro, iar pentru acest an estimează un nivel de 60 de milioane de euro, potrivit oficialilor.

„Anul trecut am investit 15 mi­li­oa­ne de euro, am construit 23.000 mp hale în Bucureşti, iar pentru acest an avem un buget de 11 milioane de euro pentru investiţii. Am cumpărat anul trecut camioane Mercedes Benz second hand prin buy back, iar anul acesta încă 40 de maşini. Vom con­ti­nua să construim hale industriale pe 15.000 mp în Bucureşti anul acesta. În total avem un stoc de aproape 100.000 mp“, a spus Ion Lazăr.

Grupul Lazăr are 900 de anga­jaţi şi operează 400 de semiremorci şi 300 auto­tractoare. Transporturile de mar­fă efectuate pe rute interna­ţio­nale asigură apoape 60% din busi­nessul companiei Interna­ţional Lazăr, iar 40% sunt transporturile pe rute in­terne. Principalele rute de trans­port pentru Internaţional La­zăr sunt Spania, Germania, Franţa, Maroc.

Piaţa de transport mărfuri pe ca­le rutieră este estimată la 5-6 mi­liar­de de euro, potrivit ultimelor date.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO