Auto

IRES: 80% dintre românii care folosesc aplicaţii mobile de transport urban consideră că ar găsi mai greu maşini prin metode tradiţionale

IRES: 80% dintre românii care folosesc aplicaţii mobile...

Autor: Dragoş Dinu

27.02.2019, 21:42 206

Aproximativ 80% dintre românii care folosesc aplicaţiile mobile de transport urban consideră că ar găsi mai greu maşini prin metode tradiţionale, în timp ce 98% dintre aceştia le consideră foarte utile, conform Institutului Român pentru Evaluare şi Strategie (IRES).

În prezent, peste 2,5 milioane de români folosesc aplicaţiile de transport urban.

Principalele avantaje pentru care utilizatorii chestionaţi consideră utile aplicaţiile mobile sunt: eficienţa, rapiditatea, siguranţa, calitatea serviciilor şi evaluarea comportamentului şoferului.

Rezultatele studiului IRES vin în completarea studiului MKOR Consulting realizat în perioada iunie-iulie 2018, care arată că 76% dintre românii care aleg să se deplaseze cu taxiul apelează la aplicaţii.

Astfel, 43% dintre locuitorii marilor oraşe din România comandă o maşină prin aplicaţii mobile de câteva ori pe lună, 31% de câteva ori pe săptămână şi 11% zilnic.

Spre exemplu, Clever, una dintre cele mai cunoscute aplicaţii de transport urban, are peste 1 milion de utilizatori şi peste 3,5 milioane de comenzi lunare.

Studiul IRES a fost realizat în luna februarie 2019 şi a fost aplicat pe un eşantion reprezentativ din principalele şase oraşe din ţară, respectiv Bucureşti,  Braşov, Timişoara, Cluj-Napoca, Constanţa şi Iaşi

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO