Auto

Istoria Bugatti: geniul lui Ettore Bugatti – Le Patron

Istoria Bugatti: geniul lui Ettore Bugatti – Le Patron

Autor: Tudor Rus

09.01.2015, 10:19 926

„Prima mea ambiţie a fost să devin un mare artist şi să câştig dreptul de a purta numele onorat de tatăl meu”. După aceste cuvinte şi-a conturat cariera de 40 de ani Ettore Bugatti – inginerul, designerul, inventatorul. Acest material a apărut iniţial în revista ProMotor numărul 115 din octombrie 2014.

„Ettore Bugatti este patronul nostru. Cerinţa sa, ca un automobil să fie o armonie perfectă între tehnologie şi estetic, este aplicată de noi până în ziua de azi”. Aşa este descris Ettore Bugatti de către Wolfgang Durheimer, preşedintele Bugatti Automobiles S.A.S. Ettore Arco Isidoro Bugatti s-a născut la Milano, pe 15 septembrie 1881. Cariera sa fabuloasă începe fraged, de la vârsta de 17 ani, când se alătură ca ucenic fabricii de biciclete şi triciclete Prinetti & Stucchi. Aici, geniul lui Ettore începea să înflorească după ce reuşeşte să construiască primul său triciclu motorizat, propulsat de două motoare De Dion.

Primul său automobil a fost definitivat în 1900, cu ajutorul contelui Gullinelli, finanţatorul său care vedea un potenţial imens în persoana tânărului milanez. Felul în care Ettore gândise automobilul era remarcabil, lucru răsplătit printr-un premiu la un târg de renume mondial organizat la Milano.

Citiţi întreaga istorie a brandului Bugatti pe www.promotor.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO