Auto

Japonezii de la Fujikura caută 650 de oameni pentru fabricile de componente auto din Cluj-Napoca şi Dej

Japonezii de la Fujikura caută 650 de oameni pentru fabricile de componente auto din Cluj-Napoca şi Dej

Paul Pătraşcu: Unul dintre proiectele noastre de viitor este dezvoltarea în România a capacităţilor de cercetare şi dezvoltare a noilor tehnologii, precum şi a activităţilor de design de produse, desfăşurate în prezent în centrul de inginerie Fujikura din Sibiu.

Autor: Laurentiu Cotu

02.07.2015, 00:08 2502

Producătorul de componente auto care lucrează în principal pentru grupul Volkswagen este cel mai mare angajator industrial din Cluj.

Producătorul de cablaje auto Fujikura Automotive Ro­mânia, subsidiara locală a grupului japonez Fujikura, a ajuns în prezent la 5.100 de angajaţi în cele patru fabrici din judeţul Cluj şi are în plan să mai recruteze încă 650 de oameni până la finalul acestui an. Compania caută în principal confec­ţioneri cablaje auto.

„În prezent suntem cel mai mare angajator din judeţul Cluj, însumând în cele 4 fabrici deţinute la Cluj-Napoca şi Dej 5.100 de angajaţi. Până la finalul anului în curs planificăm o creş­tere netă a personalului cu aproximativ 650 de noi angajaţi“, a declarat pentru ZF Transilvania Paul Pătraşcu, HR se­nior manager Eastern Europe al producă­torului de compo­nente auto Fujikura Automotive. Oficialii companiei spun că întâmpină dificultăţi în atragerea forţei de muncă necesară pentru a asigura în viitor creşterea de activitate.

Sectorul auto este în acest moment cel mai mare angajator din România, cu oameni foarte buni în ceea ce fac, oameni simpli care vin de multe ori din mediul rural şi care întreţin cu un singur venit familii întregi, potrivit unor declaraţii anterioare ale companiei.

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO