Auto

Japonezii de la JTEKT investesc 125 mil. euro în Alexandria şi aduc noi roboţi pentru producţie

Japonezii de la JTEKT investesc 125 mil. euro în...

Autor: Bogdan Alecu

17.10.2019, 00:07 2194

Concernul nipon JTEKT, care deţine fabrica de rulmenţi Koyo România, fosta Rulmentul Alexandria, va investi 125 mil. euro în extinderea producţiei din judeţul Teleorman pentru a livra componente auto către uzina Toyota din Cehia.

În noua uzină vor lucra circa 100 de noi salariaţi, potrivit datelor din piaţa auto, la Koyo România fiind în prezent 1.500 de angajaţi pe platforma din Alexandria.

În prezent pe platforma Koyo sunt două uzine, iar în urma investiţiei de va fi construită o a treia – denumită HUB unde va fi produs un nou tip de rulment pentru industria auto, rulment care va fi integrat în roata automobilului pentru a reduce greutatea şi forţa de frecare.

„Cei de la Koyo au ales România pentru investiţie, iar în calcul au fost luate mai multe posibile destinaţii. Acum ei au venit la Alexandria cu un nou concept de rulment auto. Şi înseamnă o mare responsabilitate deoarece piesa devine acum una de siguranţă, direct în roată. Faptul că aduc aici acest produs înseamnă că aici găsesc această plusvaloare. Cei din Alexandria s-au adaptat la cerinţele japonezilor, iar aici productivitatea a crescut foarte mult“, a declarat Ştefan Radu Oprea, ministrul pentru mediul de afaceri, comerţ şi antreprenoriat.

În prezent la Koyo Alexandria sunt 19 linii de producţie instalate, iar începând de anul viitor numărul acesta va creşte treptat – anul viitor vor fi 20 iar până în 2026 vor fi instalate în total patru noi linii de producţie care vor fi aproape complet automatizate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO