Auto

Japonezii de la Takata caută 215 oameni pentru fabricile de componente auto din Sibiu şi Arad

Japonezii de la Takata caută 215 oameni pentru fabricile...

Autor: Laurentiu Cotu

05.05.2017, 00:05 505
Subsidiarele locale ale concernului ja­ponez Takata, cu vânzări globale de 7,1 mld. dolari şi peste 50.000 de angajaţi, au disponibile în prezent 215 locuri de muncă în fabricile de componente auto din Sibiu şi Arad, conform calculelor ZF făcute pe baza informaţiilor existente pe site-urile AJOFM (Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă) Sibiu şi Arad.
 
Cele mai multe joburi disponibile sunt la fabrica de perne pentru airbaguri Takata din Sibiu, unde japonezii caută 110 muncitori necalificaţi în industria confecţiilor, dar şi 30 de confecţioneri-asamblori articole din textile, lăcătuşi mecanici, funcţionari administrativi sau ingineri textile-pielărie, potrivit AJOFM Sibiu.
 
Alături de fabrica de perne pentru airbaguri din Sibiu, japonezii mai deţin pe piaţa locală şi două fabrici la Arad (una producătoare de volane şi una de centuri de siguranţă). La Arad, compania Takata România are disponibile în total aproxi­ma­tiv 60 de locuri de muncă, în principal pentru confecţioneri îmbrăcare volane în piele (20) şi presatori mase plastice (20), dar şi pentru ingineri, programatori sau tehnicieni, arată datele de pe site-ul AJOFM Arad.
 
Compania Takata Sibiu a încheiat anul 2015 cu afaceri totale de aproximativ 494,8 mil. lei (peste 110 mil. euro), un profit net de 63,6 mil. lei (14 mil. euro) şi cu un număr mediu de 2.621 de angajaţi, potrivit site-ului Ministerului Finanţelor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO