Auto

Jeep salvează onoarea Dacia: Compass devine cel mai nesigur SUV cu două stele la EuroNCAP

Jeep salvează onoarea Dacia: Compass devine cel mai nesigur SUV cu două stele la EuroNCAP

Compass devine cel mai nesigur SUV

Autor: Bogdan Alecu

23.02.2012, 10:36 1876

Cele mai noi teste de siguranţă ale EuroNCAP au vizat noile Jeep Compass şi Honda Civic, modele care au primit două stele, respectiv trei cinci stele. Astfel cu un punctaj de numai două stele SUV-ul compact al americanilor de la Jeep este mai nesigur decât Dacia Duster, punctat anul trecut cu trei stele. Mai mult, dacă Duster a punctat trei stele fără a avea sistemul electronic de stabilitate (ESP), cu acesta alături de airbagurile laterale SUV-ul produs la Mioveni ar fi punctat chiar patru stele.

Potrivit celor de la EuroNCAP automobilul Jeep Compass a dispus şi de un airbag suplimentar pentru torace, dar testele derulate au arătat un nivel scăzut al protecţiei, în special la impactul lateral. "SUV-urile compacte reprezintă cel mai popular segment în Europa, dar Jeep Compass nu a demonstrat că este un concurent puternic în ceea ce priveşte siguranţa faţă de celelalte modele din clasa sa", au spus oficialii EuroNCAP.

Cea de-a noua generaţie a lui Civic a primit punctajul maxim în ceea ce priveşte siguranţa, maşina fiind echipată inclusiv cu sistemul CMBS (Collision Mitigation Brake System), un sistem autonom cu radar care frânează maşina în situaţii de urgenţă.

Anul trecut opt maşini au înregistrat punctajul maxim de cinci stele, printre care modelele BMW Seria 1, BMW X1, Ford Focus, Ford Ranger, Mercedes-Benz ML, Nissan Leaf, Subaru XV şi Volvo V60.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO