Auto

John Pearson, DHL Express: Comerţul cu bunuri la nivel internaţional este cu 10% mai mare decât era înainte de pandemie şi va continua să crească, în ciuda şocurilor. Creşterea în economiile emergente va fi mai rapidă

John Pearson, DHL Express: Comerţul cu bunuri la nivel...

Autor: Răzvan Botea

15.09.2022, 12:43 88

Comerţul internaţional cu bunuri a ajuns la un plus de 10% faţă de nivelul de dinainte de pandemie. În ciuda războiului din Ucraina, prognoza în ceea ce priveşte comerţul internaţional cu bunuri este de creştere accelerată în 2022 şi 2023, potrivit studiului DHL Trade Growth Atlas. În ciuda şocurilor actuale, comerţul internaţional cu bunuri şi-a revenit şi a trecut bine peste nivelul dinainte de începutul lui 2020.

„Comerţul este ai mai sus decât a fost înainte de pandemie şi prognoza este că va creşte. În economiile emergente va creşte mai repede şi se va schimba şi în sensul creşterii calităţii şi nu cantităţii. Este o oportunitate mare.”, a spus John Pearson, CEO al DHL Express.

În România, DHL are 22 de centre Servicepoint. DHL, divizie a Deutsche Post, este prezentă de 30 de ani pe piaţa din România, unde are circa 600 de angajaţi, operează cu 3 aeronave şi deţine o flotă de 200 de maşini. La nivel global, operează peste 200 de aeronave şi are circa 400.000 de angajaţi, care generează o cifră de afaceri de 81 de miliarde de euro.

Reprezentanţii DHL, cel mai mare jucător la nivel mondial în domeniul logisticii, au prezentat, joi, la Bruxelles, raportul „DHL Trade Growth Atlas”. Studiul se concentrează pe trendurile din transporturi şi evoluţiile din ultimii ani. Raportul acoperă 173 de ţări, inclusiv România. Una dintre concluziile în ceea ce priveşte România este că atât exporturile ţării, cât şi importurile, au crescut peste media globală, iar perspectivele pentru următorii ani este să se păstreze tendinţa. Germania este cel mai important partener comercial al ţării.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO