Auto

Johnson Controls preia un furnizor din Timişoara pentru Dacia şi Ford

Autor: Bogdan Alecu

07.12.2011, 19:56 2324

"România este o parte importantă a creşterii pe piaţa auto din Europa de Est. Achiziţia Spumotim a fost realizată pentru a oferi un suport mai bun pentru Dacia, Ford şi Fiat, care au fabrici în regiune", a declarat Brian Cooke, vicepreşedinte şi general manager al diviziei de spumă a Johnson Controls Automotive Experience.

Valoarea tranzacţiei nu a fost anunţată. Spumotim era deţinută de persoane fizice şi SIF Banat-Crişana (3,9%), fiind înfiinţată în 1971 şi privatizată în 1994.

Spumotim are în prezent 300 de angajaţi, iar tranzacţia înclude atât sediul şi fabrica dinTimişoara, cât şi cea dinPiteşti. Compania era furnizor al Johnson Controls dinainte de achiziţie şi semnase deja cu Ford România pentru a furniza bureţi pentru scaunele viitorului B-Max care va intra în producţie anul viitor. Afacerile pentru 2011 erau estimate la 22,7 mil. euro.

Johnson Controls are în România un business de 204 mil. € şi mai deţine pe piaţa locală patru fabrici, la Piteşti, Mioveni, Ploieşti şi la Craiova, pe platforma industrială a Ford România unde se produc scaune, banchete şi huse pentru scaune.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO