Auto

Josephine Payne, Ford România: Investiţia de 300 mil. dolari la Craiova a demarat şi este în derulare. Unitatea va putea urca astfel spre capacitatea maximă de 250.000 de maşini anual. Tranzacţia cu Ford Otosan se închide în T3

Josephine Payne, Ford România: Investiţia de 300 mil....

Autor: Bogdan Alecu

05.04.2022, 00:08 3710

Ford Craiova va miza puternic pe electrificare începând cu anul 2024, când pe lângă noile Transit şi Tourneo Courier, ambele cu versiuni electrice, uzina va produce şi viitorul Puma electric.

Uzina Ford de la Craiova are potenţial de a creşte în conti­nua­re, în special pe partea de ve­hicule electrice şi utilitare odată cu intrarea sa în por­to­foliul Ford Otosan, iar acest aspect îi va permite să crească producţia cât mai aproape de capacitatea sa maximă instalată.

„În doi ani (din 2024 - n.red.) uzina va produce atât auto­tu­ris­me (Puma), cât şi utilitare - noile Transit şi Tourneo Courier, echi­pate atât cu motoare cu ardere in­ter­nă, cât şi electrice. Craiova va fi una din­tre cele mai flexibile uzine auto din Europa“, a spus Josephine Payne, preşedintele Ford România, direct responsabilă de activitatea uzinei de la Craiova.

Citiţi un interviu cu Josephine Payne, preşedintele Ford România, în ediţia de mâine a ZF.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO