Auto

Klaus Iohannis, prezent la lansarea modelului Ecosport de la Craiova: “Prin lansarea noului model industria auto din România isi creează o reputaţie tot mai bună pe piaţa europeană”. VIDEO-FOTO

Vedeţi aici mai multe imagini de la eveniment. Galerie FOTO

Vedeţi aici mai multe imagini de la eveniment. Galerie FOTO

Autor: Bogdan Alecu

12.10.2017, 11:22 242

Preşedintele României Klaus Iohannis şi premierul Mihai Tudose sunt astăzi la Craiova, unde constructorul american Ford lansează în producţie modelul Ecosport, al doilea produs de  Ford la uzina locală după B-Max.

“Prin lansarea noului model industria auto din România isi creează o reputaţie tot mai bună pe piaţa europeană mai ales ca sunt condiţii mai mult decât promiţătooare. Acum 13% din PIB si un sfert din exporturile României sunt reprezentate de industria auto. Aceste performanţe trebuie consolidate prin asemenea proiecte ambiţioase”, a spus Iohannis.

Preşedintele a mai arătat că România are un potenţial economic mare, confirmat in parte de Ford şi de mulţi alţi investitori.

“Este foarte important că Ford duce tradiţia din Craiova a industriei auto şi dezvoiltă judeţul şi oraşul. Prin extinderea uzinei avem aici 1700 de noi locuri de muncă. Astfel şi ca urmare a investiţiilor străine Craiova redevine un important pol industrial al României”, a mai spus Klaus Iohannis.

El a arătat încă o dată că pentru dezvoltarea economică trebuie susţinute atât investiţiile străine cât şi capitalul românesc. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO