Auto

Lamborghini prezintă un nou „taur” la Beijing – SUV-ul Urus - GALERIE FOTO

Lamborghini prezintă un nou „taur” la Beijing – SUV-ul Urus

Lamborghini

Autor: Bogdan Alecu

23.04.2012, 18:20 946

După eşecul înregistrat la Geneva cu SUV-ul Bentley, criticat de aproape toată lumea, Grupul Volkswagen nu renunţă la ideea unui SUV exclusivist şi aruncă pe scena Salonului Auto de la la Beijing un SUV din partea Lamborghini sub forma conceptului Urus. Maşina în versiunea de serie va fi lansată în 2015 şi va avea misiunea de a tripla vânzările Lamborghini, având asupra mărcii din Sant'Agata acelaşi efect care l-a avut şi Cayenne asupra lui Porsche.

Având în vedere că va mai dura cel puţin trei ani până la lansarea efectivă a maşinii, italienii au fost destul de zgâciţi cu detaliile tehnice. Se ştie doar că va avea cel puţin 600 CP şi tracţiune integrală, în timp ce jumătate din producţia anuală de 3.000 de unităţi va merge către Statele Unite. Din primele ştiri, se ştie aproape sigur că sub capota sa va sta fie un V10 fie un V12, ambele pe benzină, nefiind vreo posibilitate că fie şi vreun diesel sub capota sa.

În ceea ce priveşte preţul, având în vedere că Urus va concura direct cu BMW X6 M şi Range Rover, cel mai probabil se va încadra între 100.000 şi 200.000 de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO