Auto

Leoni mai bifează o fabrică de cablaje, în Luduş, judeţul Mureş

Leoni mai bifează o fabrică de cablaje, în Luduş,...

Autor: Laurentiu Cotu

27.08.2015, 00:05 4826
Producătorul de cabluri pentru in­dus­tria auto Leoni Wiring Systems Ro din Bis­triţa, parte a grupului german Leoni cu vân­zări globale de peste 4,1 mld. euro şi 68.000 de angajaţi, a demarat la începutul acestei săptă­mâni producţia într-o nouă loca­ţie, închiriată în Luduş, la 44 km de muni­cipiul Târgu-Mureş.
 
Germanii au închiriat un spaţiu de 3.500 de metri pătraţi în zona industrială a ora­şu­lui şi au pus în funcţiune o fabrică de cabluri pentru industria auto, unde vor fi angajaţi aproximativ 600 de oameni, potrivit repre­zentanţilor primăriei Luduş.
 
„Am aflat de necesitatea extinderii cu încă un punct de lucru a companiei Leoni, pen­tru rezol­varea  problemei legate de forţa de mun­că insuficientă de la Bistriţa, i-am con­tactat şi le-am propus înfiinţarea acestui punct de lucru în Luduş. În urma unor dis­cuţii şi întâlniri pe care le-am avut cu repre­zen­tanţii companiei, aceştia au decis să des­chidă punctul de lucru la Luduş şi să anga­jeze, în total, în jur de 600 de oameni“, a de­clarat pentru ZF Transilvania Cris­tian Ioan Moldo­van, primarul oraşului Luduş.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Urmează ZF Power Summit’24
AFACERI DE LA ZERO