Auto

Lexus recheamă în service peste 100 de maşini

Autor: Bogdan Alecu

08.11.2010, 23:55 52

Toyota România, importatorul mărcilor Toyota şi Lexus, brandulpremium al concernului nipon, a demarat o campanie de rechemare înservice pentru 102 maşini Lexus care ar putea prezenta posibiledefecţiuni electrice la pompa de benzină şi potenţiale probleme lasistemul de frânare, potrivit unor surse apropiate companiei.

Toate costurile generate de aceste operaţiuni de rechemare înservice sunt suportate de constructor, potrivit surselor citatecare nu dezvăluie însă la cât se ridică aceste costuri.

În primele nouă luni ale acestui an vânzările Lexus auînregistrat un declin de aproape 40%, la 24 de maşini, potrivitstatisticilor Asociaţiei Producătorilor şi Importatorilor deAutomobile (APIA), în luna septembrie fiind livrată o singurăunitate, din modelul de clasă medie IS. În 2009 divizia premium agrupului nipon a vândut 60 de maşini, în scădere cu aproape 70%,cel mai bine vândut model fiind SUV-ul RX. Spre comparaţie, înaceeaşi perioadă BMW, Audi şi Mercedes-Benz, cel mai bine vândutemărci premium de pe piaţa locală, au înregistrat vânzări de celpuţin zece ori mai mari.

În total, de la începutul anului aproape 14.900 de maşini a nouăbranduri auto au fost rechemate, potrivit unei analize a ZF.Printre aceste mărci se regăsesc mărci "de volum" precum Toyota,Kia sau Renault, dar şi Ferrari. Majoritatea problemelor vizează înprimul rând sistemele de frânare şi cel de direcţie, în timp ce încazul constructorului italian de maşini sport problema este legatăde un material izolator.

Forza Rossa, importatorul Ferrari pe piaţa locală, a rechemat înservice şapte modele Ferrari 458 Italia livrate pe piaţa locală, caparte a unei campanii internaţionale care vizează 1.200 de maşini.Cea mai amplă campanie de rechemare de pe piaţa locală de anulacesta aparţine însă constructorului japonez Toyota, cu peste11.800 de maşini cu posibile probleme la pedala de acceleraţie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO