Auto

Lituanienii de la Spark l-au recrutat pe Cristian Prichea, fostul şef al Ford România, pentru a conduce operaţiunile locale

Lituanienii de la Spark l-au recrutat pe Cristian...

Autor: Cristina Bellu

22.08.2022, 10:31 344

Spark, compania lituaniană care oferă un serviciu de tip car-sharing pentru închiriere de maşini electrice prin intermediul unei aplicaţii mobile, l-a numit pe Cristian Prichea în funcţia de Country Manager pentru România, începând cu luna august.

El îl înlocuieşte pe Dimitar Stoyanov, care va prelua funcţia de Country Manager al operaţiunilor în Bulgaria.

Cu o experienţă de 15 ani în vânzări şi dezvoltarea afacerilor, Cristian Prichea şi-a construit o carieră solidă în sectorul auto, după ce şi-a petrecut ultimii 12 ani în cadrul Ford Motor Company, în diverse poziţii de marketing şi vânzări.

În 2015, a fost numit director de vânzări la Ford România, iar un an mai târziu a fost promovat în cadrul Departamentului de Coordonare a Vânzărilor Europene Ford, în cadrul Ford Europe.

Începând cu anul 2019, Cristian Prichea a preluat conducerea Ford National Sales Company, fiind primul Managing Director din România cu rolul de a coordona dezvoltarea strategică a Ford şi a dealerilor săi naţionali.

Din noul rol, Cristian Prichea se va concentra pe consolidarea prezenţei companiei de car-sharing pe piaţă şi pe consolidarea SPARK ca furnizor de soluţii de mobilitate eco-urbană cu emisii zero.

„Piaţa din România este în creştere, iar SPARK lucrează constant la îmbunătăţirea serviciului care facilitează accesul rapid şi convenabil la transport urban prietenos cu mediul înconjurător, fiind o opţiune importantă pentru pasageri în mixul lor de modalităţi de deplasare prin oraş”, spune Cristian Prichea, noul Country Manager SPARK România.

Spark Technologies UAB controlează operaţiunile Spark din Lituania, Bulgaria şi România. Fondatorul şi CEO-ul companiei este Nerijus Dagilis, cel care a lansat serviciul în premieră în Vilnius, în 2016.

În România, businessul s-a lansat în 2019, în Bucureşti, cu 50 de maşini complet electrice. În prezent,  SPARK are în prezent cea mai mare flotă electrică de car-sharing de pe piaţa locală, cu peste 500 de vehicule.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO