Auto

Lotul al doilea al Autostrăzii Timişoara-Lugoj ar putea fi deschis cu 7 luni mai devreme

Lotul al doilea al Autostrăzii Timişoara-Lugoj ar putea...

Autor: Liliana Iedu, Adina Oşan

10.12.2015, 17:13 2411

Ministrul Transporturilor, Dan Marian Costescu, a declarat, joi, la Timişoara, după ce a vizitat lotul al doilea al Autostrăzii Timişoara-Lugoj, că acesta ar putea fi deschis circulaţiei rutiere cu şapte luni mai devreme decât termenul prevăzut în contract, care este iulie 2016, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Acest lot de autostradă, aşa cum arată acum, este recepţionabil. Din maşină arată bine. Ne bucurăm dacă vom reuşi să îl deschidem circulaţiei cu şapte luni mai devreme, putem spune”, a declarat ministrul.

Întrebat dacă se va putea circula pe acest tronson de autostradă până la Crăciun, ministrul a spus că totul depinde de condiţiile meteorologice.

"În afară de lucrările care nu ţin de siguranţa circulaţiei, cele pentru refugii, totul ar putea fi finalizat odată cu marcajul, din câte mi-au spus constructorii, care mai trebuie făcut pe circa 30 de kilometri desfăşurat, pe ambele sensuri. Din păcate, asta nu e sub controlul nostru, si nici al dânşilor, ci ţine de condiţiile meteo, de umiditate cât mai mică şi temperatura peste patru grade Celsius. De cum va apărea soarele, avem un termen undeva la şapte zile, eu aş zice zece zile, cu rezervă. Am putea atunci semna recepţia pentru zona de rulare, fără spaţiile organizate în lateralul autostrăzii”, a declarat Costescu.

Ministrul Transporturilor a fost întâmpinat pe acest tronson de autostradă de prefectul de Timiş, Eugen Dogariu, şi de preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Titu Bojin.

Construirea lotului al doilea al Autostrăzii Timişoara - Lugoj este realizată de Asocierea TIRRENA SCAVI S.P.A. şi a început în ianuarie 2014, termenul de finalizare fiind luna iulie 2016.

Acest tronson al autostrăzii are 25 de kilometri, este situat între localităţile Izvin şi Şanovita, din judeţul Timiş, are nouă poduri, 12 pasaje, un nod rutier în dreptul localităţii Topolovăţu Mare, două spaţii de servicii şi două parcări de scurtă durată.

Costul lucrărilor la tronsonul al doilea al Autostrăzii Timişoara - Lugoj a fost de 423.356.307,32 lei (fără TVA), din care 85% din Fondul de Coeziune (POS-T), iar 15% de la bugetul de stat.

Perioada de garanţie oferită de constructorul italian este de patru ani.

Autostrada Timişoara - Lugoj are o lungime totală de 35 kilometri, lotul I fiind dat în folosinţă în anul 2012.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO