Auto

Lovitură de teatru. BERD spune că ASF s-a grăbit să retragă licenţa Euroins: Analizele noastre actuariale nu au găsit dovezi pentru suspendarea licenţei Euroins de către ASF

Lovitură de teatru. BERD spune că ASF s-a grăbit să...

Autor: Mircea Nica

06.04.2023, 00:06 2061

Pe de altă parte, Valentin Ionescu, director la ASF pe sectorul de asigurări, susţine că un raport al autorităţii europene EIOPA ar fi confirmat analiza ASF în cazul Euroins, iar lipsa de capital ar fi mai mare, de circa 500 mil. euro, decât cea identificată de ASF BERD este acţionar minoritar în cadrul Euroins Insurance Group, cu o participaţie de circa 10% pentru care banca a trebuit să plătească 42 mil. euro.

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) susţine că Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) s-a grăbit să retragă licenţa Euroins România, potrivit informaţiilor transmise ieri de BERD, chiar în ziua în care guvernul a aprobat plafonarea tarifelor RCA.

„BERD ia act de anunţul din 17 martie de către ASF, autoritatea de reglementare financiară din România, că licenţa Euroins România a fost retrasă din cauza deficienţelor percepute a guvernanţei corporativă. Acest lucru s-a întâmplat pe baza unui Raport permanent de capital (PCR) publicat de ASF la 2 februarie, care a identificat un deficit de capital de peste 400 de milioane euro. Ca urmare a PCR, Consiliul EIG (Euroins Insurance Group), sprijinit de BERD, a solicitat o analiză actuarială independentă a Euroins România de către un expert actuarial de top la nivel mondial. Analiza nu oferă o bază pentru a revizui punctul de vedere al BERD cu privire la situaţia financiară solidă a Euroins România la momentul retragerii licenţei sale“, a trans­mis într-un comunicat BERD.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO