Auto

Lovitură pentru toţi românii cu maşini înmatriculate în Bulgaria. Măsura pregătită de Guvernul de la Sofia

Lovitură pentru toţi românii cu maşini înmatriculate...

Autor: Mediafax

09.04.2018, 14:33 3559

Peste 100.000 de români şi-au înscris maşinile în ţara vecină pentru a nu plăti impozitul de la noi, impozit eliminat între timp la presiunea oficialilor europeni, potrivit Digi24.

Problema este că şi la noi autorităţile vor să re-introducă taxa auto. Timbrul de mediu a fost eliminat anul trecut, dar Ministerul Mediului face deja planuri să îl lanseze sub o nouă formă. În funcţie de cât poluează maşina, şoferii vor plăti între 50 şi 200 de euro pe an, echivalaţi în lei.La finalul anului trecut, Ministru Mediului a anunţat reintroducerea unei noi taxe de poluare.

„În această perioadă, un colectiv de lucru interministerial are ca sarcină identificarea celor mai bune căi pentru elaborarea acestui proiect, prin care să reuşim să descurajăm poluarea şi, totodată, să susţinem continuarea măsurilor de încurajare a înnoirii parcului auto”, a precizat, pentru MEDIAFAX, Graţiela Gavrilescu.

Ministrul a mai spus faptul că pentru noua taxă se va ţine cont de criterii precum capacitatea cilindrică a autovehicului, norma de poluare şi cantitatea de emisii de dioxid de carbon a maşinii.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO