Auto

Luca de Meo: Dacia este pepita de aur a Grupului Renault. Marja sa va creşte de la 10% la 15%. Dacia va mai lansa două modele compacte după Bigster

Luca de Meo: Dacia este pepita de aur a Grupului Renault....

Autor: Bogdan Alecu

13.11.2022, 09:25 8428

♦ Grupul Renault creează cinci divizii separate ♦ Uzina Renault Mécanique Roumanie, care produce motoare şi transmisii va face parte din „Horse“ şi va fi împărţită între Renault şi chinezii de la Geely ♦ Miza este de a dubla volumele şi vânzările.

Uzina Renault Roumanie de la Mioveni, care produce motoare şi cutii de viteze, va face parte din noua enti­tate „Horse“ care va fi deţinută 50% de Grupul Renault şi 50% de Geely. Aceasta este prima intrare puternică a grupului chinez în România şi practic ma­şinile Dacia vor fi echipate cu motoare fur­nizate de o companie pe jumătate chineză.

„Horse va putea fi furnizor nu doar pentru Grupul Renault, ci va putea livra şi către alte companii. Horse va avea opt cli­enţi la nivel mondial printre care Re­nault, Geely, Dacia, Nissan sau Proton. Astfel vom dubla volumele livrate“, a spus Luca de Meo, CEO-ul Grupului Renault.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO