Auto

Lucian Bode, ministrul Transporturilor: Tronsonul Cristian-Predeal al autostrăzii Comarnic-Braşov va fi gata în noiembrie

Lucian Bode, ministrul Transporturilor: Tronsonul...

Autor: Cosmin Pirv, Mediafax

19.06.2020, 18:52 266

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a declarat, vineri, că tronsonul Cristian-Predeal al autostrăzii Comarnic-Braşov va fi gata în noiembrie, cu 10 luni mai repede decât termenul prevăzut.

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a declarat, vineri, în urma discuţiilor avute cu antreprenorul, că lucrările pe tronsonul Cristian-Predeal al autostrăzii Comarnic-Braşov vor fi gata în luna noiembrie.

„Dincolo de faptul că această investiţie merge înainte şi merge foarte bine, vreau să constat că după vizita din aprilie, progresul fizic este de peste 50%. Astăzi am primit cea mai bună veste pe care puteam să o primim, de la un anteprenor român serios, care execută pentru prima dată un tronson de autostradă şi anume că lucrările vor finalizate şi tronsonul va fi dat în trafic, în luna noiembrie a acestui an, mai devreme faţă de graficul asumat prin contract, vorbesc de luna august 2021. Cu 10 luni mai devreme ceea ce este foarte bine”, a declarat Bode, care a vizitat şantierul împreună cu premierul Ludovic Orban.

Acesta a mai spus că în judeţul Braşov sunt în derulare investiţii de 1,2 miliarde de euro în domeniul feroviar.

„În acest moment în zona Braşovului sunt multe investiţii şi pe feroviar. Tot ce înseamnă coridorul Braşov-Simeria, pe cele 2 secţiuni importante, Braşov-Apaţa şi Apaţa-Sighişoara vorbim de investiţii de peste 1,2 mld de euro bani europeni”, a mai spus ministrul Lucian Bode.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO