Auto

Lucian Şova, ministrul Transporturilor, vrea să grăbească construcţia de autostrăzi: Vom aplica penalităţi de întârziere antreprenorilor care se ocupă de proiecte

Lucian Şova, ministrul Transporturilor, vrea să...

Autor: Dan Straut

02.08.2018, 16:24 174

Ministrul Transporturilor, Lucian Şova, a anunţat joi că a început calcularea unor penalităţi pe care le va aplica antreprenorilor care întârzie construcţia de autostrăzi, primele exemple fiind Moara Vlăsiei - Bucureşti şi lotul 3 din tronsonul Lugoj-Deva.

„Am constatat o mobilizare foarte slabă pe şantierele în lucru şi a existat o primă perioadă, proactivă, în care le-am arătat antreprenorilor în cauză insatisfacţia noastră faţă de posibilele întârzieri. Acum trecem într-o nouă etapă, acolo unde este cazul, şi am început să calculăm penalităţi”, a declarat Lucian Şova, la o conferinţă de prezentare a bilanţului la 6 luni de mandat.

„Vrem să dăm exemple celor care riscă depăşiri ale termenelor. Am mai spus-o şi repet şi acum, pe tronsonul Moara Vlăsiei - Bucureşti deja calculăm penalităţi. Mai putem aplica sancţiuni şi pentru altfel de abateri, şi aici pot să dau ca exemplu lotul 3 din tronsonul Lugoj-Deva, cu penalităţi - în pregătire - de peste un milion de euro”, a mai spus Lucian Şova.

Ministrul Transporturilor a precizat, totodată, că „nu va mai exista nicio recepţie de lucrări fără un raport care să arate ce despăgubiri cerem în caz de întârziere”.