Auto

Lucian Şova, ministrul Transporturilor, vrea să grăbească construcţia de autostrăzi: Vom aplica penalităţi de întârziere antreprenorilor care se ocupă de proiecte

Lucian Şova, ministrul Transporturilor, vrea să...

Autor: Dan Straut

02.08.2018, 16:24 173

Ministrul Transporturilor, Lucian Şova, a anunţat joi că a început calcularea unor penalităţi pe care le va aplica antreprenorilor care întârzie construcţia de autostrăzi, primele exemple fiind Moara Vlăsiei - Bucureşti şi lotul 3 din tronsonul Lugoj-Deva.

„Am constatat o mobilizare foarte slabă pe şantierele în lucru şi a existat o primă perioadă, proactivă, în care le-am arătat antreprenorilor în cauză insatisfacţia noastră faţă de posibilele întârzieri. Acum trecem într-o nouă etapă, acolo unde este cazul, şi am început să calculăm penalităţi”, a declarat Lucian Şova, la o conferinţă de prezentare a bilanţului la 6 luni de mandat.

„Vrem să dăm exemple celor care riscă depăşiri ale termenelor. Am mai spus-o şi repet şi acum, pe tronsonul Moara Vlăsiei - Bucureşti deja calculăm penalităţi. Mai putem aplica sancţiuni şi pentru altfel de abateri, şi aici pot să dau ca exemplu lotul 3 din tronsonul Lugoj-Deva, cu penalităţi - în pregătire - de peste un milion de euro”, a mai spus Lucian Şova.

Ministrul Transporturilor a precizat, totodată, că „nu va mai exista nicio recepţie de lucrări fără un raport care să arate ce despăgubiri cerem în caz de întârziere”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO