Auto

Mai mulţi bani pentru Ministerul Transporturilor: Bugetul a fost suplimentat cu 179 milioane de lei în urma rectificării bugetare

Mai mulţi bani pentru Ministerul Transporturilor:...

Autor: Laura Buciu

24.11.2020, 12:56 112

Bugetul Ministerului Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor a fost suplimentat cu 179 milioane de lei, din care 130 de milioane de lei pentru investiţii derulate de către unităţile aflate sub autoritatea ministerului şi 49 de milioane de lei pentru derularea proiectelor europene.

Potrivit unui comunicat transmis, marţi, de Ministerul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor, în şedinţa de Guvern s-a aprobat ordonanţa de urgenţă cu privire la rectificarea bugetului de stat pe anul 2020.

„Prin această rectificare, bugetul Ministerului Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicatiilor a fost suplimentat cu 179 milioane de lei, din care 130 de milioane de lei pentru realizarea investiţiilor derulate de către unităţile aflate sub autoritatea ministerului şi 49 de milioane de lei pentru derularea proiectelor cu finanţare din fonduri externe nerambursabile aferente cadrului financiar 2014-2020”, spun reprezentanţii Ministerului.

„Rectificarea adoptată de către Guvernul Ludovic Orban se înscrie în angajamentul acestui guvern în susţinerea investiţiilor realizate de către unităţile aflate sub autoritatea ministerului, dar şi asigurarea finanţării pentru obiectivele realizate şi cu finanţare europeană. Sunt bucuros că această rectificare este una istorică. Şi spun acest lucru având în vedere situaţia care se înregistra anii trecuţi când aveam în 2017 - 7,5 miliarde lei, în 2018 - 8,5 miliarde lei şi în 2019 - 11,1 miliarde lei. Anul acesta până acum am avut 12,7 miliarde lei la care se adaugă şi cei 179 milioane lei. Sunt fonduri care vor fi folosite cu precădere pentru investiţii, pentru derularea corespunzătoare a contractelor încheiate de unităţile MTIC”, a declarat ministrul Lucian Bode.

Bode spune că există bani şi pentru investiţii, şi pentru contractele subsecvente privind deszăpezirea, dar şi pentru plata angajaţilor din unităţile MTIC.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO