Auto

Marius Marian, CEO Ţiriac Auto: Mizăm pe colaborările cu colegiile tehnice pentru viitori angajaţi

Marius Marian, CEO Ţiriac Auto: Mizăm pe colaborările...

Autor: Bogdan Alecu

08.07.2019, 00:07 822

Ţiriac Auto, divizia de retail auto a Ţiriac Holdings şi cel mai mare dealer auto de pe piaţa locală, extinde parteneriatele cu şcolile tehnice pentru a pregăti viitori specialişti auto. În ultimii zece ani piaţa auto locală s-a confruntat cu un adevărat exod de mecanici şi tehnicieni auto care au plecat în Vest, atraşi de salariile mai mari.

„Considerăm colaborările cu şcolile de profil adevărate parteneriate strategice care se derulează constant şi cu o cifră de şcolarizare impresionantă, elevii provenind din cel puţin patru colegii tehnice: Mircea cel Batrân, Griviţa, Dimitrie Leonida, UCECOM. Din aceste parteneriate, an de an angajăm multi tineri absolvenţi ai acestor şcoli, tineri care sunt riguros evaluaţi pe parcursul stagiilor de practică desfaşurate în atelierele Ţiriac Auto“, a spus Marius Marian, CEO al Ţiriac Auto. Bogdan Alecu

În fiecare centru ŢiriacAuto există parteneriate cu colegiile tehnice de profil auto privind cifra de şcolarizare pe segmenetele mecanică-electrică şi tinichigerie-vopsitorie.  Începând cu anul 2016 cifra de şcolarizare  a crescut de la 72 de elevi la 230 pentru anul şcolar 2019 - 2020.

Mai mult, din 2018 Ţiriac Auto a diversificat formele de colaborare cu şcolile de profil şi în zona învăţământului dual - Colegiul tehnic de transporturi Braşov, unde dealerul are 11 contracte pe o astfel de formă de colaborare. 

Expansiunea investitorilor pe piaţa locală şi noile investiţii atrase de România, în special în sectorul automotive, alături de exodul de muncitori către Europa de Vest au dus la crearea unui deficit pe piaţa forţei de muncă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO