Auto

Maşina a devenit mai scumpă. Nemţii de la Sixt vor să-i înveţe pe români să „împartă maşina“

Maşina a devenit mai scumpă. Nemţii de la Sixt vor...

Autor: Bogdan Alecu

15.07.2015, 00:07 4393

Sixt, una dintre cele mai mari companii de rent-a-car la nivel mondial, are în plan extinderea serviciului de car-sharing DriveNow, realizat în parteneriat cu Grupul BMW în Europa Centrală şi de Est şi inclusiv în România.

„Serviciul va putea fi oferit şi în România. Dar este nevoie de o anumită populaţie în acel oraş, este nevoie de o populaţie de cel puţin jumătate de milion de locuitori, de o anumită structură de vârstă deoarece tinerii sunt mai dispuşi să împartă un vehicul decât cei dintr-o generaţie mai în vârstă“, a subliniat Ruediger Proske, Senior Vice­president, International Franchise Division în cadrul grupului german Sixt. În România grupul german este pre­zent indirect, prin compania Sixt New Kopel controlată de grupul israelian New Kopel care deţine în România franciza Sixt.

Serviciul DriveNow de car-sharing este disponibil în pre­zent în nouă oraşe din lume, dintre care cinci în Ger­mania şi două în SUA şi are o flotă de peste 3.000 de maşini şi jumătate de milion de utilizatori. Următoarele două ora­şe unde va fi lansat serviciul DriveNow sunt în Scandinavia potrivit oficialului companiei.

„Ne interesăm acum şi de Praga, dar aceste oraşe tre­buie să aibă sens din punct de vedere economic deoarece flota minimă este de 150 de maşini, altfel ar fi prea mică pentru a fi viabilă. În München avem spre exemplu 500“, a spus Proske.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO